Hälsningar från vår resa till Migori

KG och jag (Anette) flög till Kenya i oktober 2022. Vi har inte varit där på sex år så det var med stor förväntan vi kom till Migori som ligger en dagsresa med buss från Nairobi.

När vi kom första dagen hade de gjort en välkomst banderoll och alla sjöng och dansade när vi körde in på barnhemmet. Alla de små var där, de äldre var i skolan.

Vi tog oss tid att vara med barnen och personalen på dagarna och det var så roligt. Vi lekte med barnen och de är så glada och framåt allihop. Efter lunch tvättar de barnen med tvål och kallt vatten. En del protesterade men tyckte det var skönt när de var rena och nysmorda med lotion. Alla kläder byts ut då för den afrikanska jorden gör barn väldigt smutsiga. Därför är alla barnen så rena och fina. Sedan sover de middag på en matta och verkar väldigt nöjda över det. Skolbarnen kommer hem cirka klockan 17 och så äter de kvällsmat tillsammans.

Idag är det cirka 50 barn som bor på hemmet och 26 som är på internatskolor. När de kommer hem på loven så har de en familj att komma hem till och bygger på så vis upp en relation som blir bestående inför framtiden. 

Cirka 600 barn har redan gått igenom hemmet och fått nya familjer på olika sätt. Nu i december 2022 ska 10 barn till bli adopterade av kenyanska familjer. Vi är så glada över vår personals arbete med detta och hur bra det går. De har sedan lite kontakt med barnen i byarna genom åren.

Vi har kunnat rädda några flickor i 13 årsåldern från att bli bortgifta genom att de går på en yrkesskola nu och lär sig sy och laga mat.

Att sitta och leka med dessa glada barn som är upphittade på olika ställen och har ingen vuxen som bryr sig om dem, är ett mirakel!

Vi hade en liten kille på cirka 2 månader som hade hittats och hade HIV. Han dog tyvärr medans vi var där. Annars är barnen väldigt friska och pigga. Det märks att de får bra med mat.

Alla husen är välskötta och har enkel inredning med våningssängar och det nödvändigaste. Vi är så tacksamma att vi har nog med vatten på området så alla kan tvätta sig och laga mat utan problem.

Vi hade en stor 20 års-fest på lördagen och då kunde även skolbarnen vara med. Vi hade så roligt och kunde verkligen tacka Gud med bön, dans och sång. Afrikanerna är otroligt bra på att uttrycka sin glädje som bara smittar av sig.

Allt har blivit dyrare men vi tror att vårt konto kommer fortsätta att fyllas på, Du kan vara med och göra skillnad. Vår kassör har räknat ut att vår administrationsavgift är 0,1 %

Vår lokala personal gör ett jättebra jobb med stor kärlek, trofasthet och tålamod.

Det var med stor tacksamhet, glädje till Gud och en hel del tårar som vi lämnade den barmhärtige samaritens hem. Här växer framtidens ledare upp. All ära till Herren!

Med stor tacksamhet! /

KG och Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s